Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MATMAZEL TATLISI

MATMAZEL TATLISI



MALZEMELER;

125gr margarin (yarım paket)

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

4 su bardağı süt

1 tane paskalya çöreği

Çikolata sosu için;

100 gr margarin,

2 çorba kaşığı pudra şekeri,

2 çorba kaşığı kakao



YAPILIŞI;

Muhallebiyi yapacağınız tencereye yağı koyun ve eritin. İçine unu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp 5 dakika

kavurun. Sütü ve şekeride içine koyun. Tatlının üstü göz göz oluncaya dek pişirin. Ateşten alın 5-10 dakika kadar mikserle çırpın.

Bu arada servis yapacağınız tepsiye paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine hazırladığınız

tatlıyı yayın ve soğutun.

Çikolata sosu içinde margarini, pudra şekerini ve kakaoyu eritin.Koyulaşınca ateşten alın. Mikserle biraz çırpın.

Tatlı soğuyunca üzerine gezdirip 1 gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun...

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP