Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi

KADAYIFLI MUHALLEBİ



250 gr tel kadayıf

1 litre süt

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı şeker

3 çorba kaşığı tereyağı





Kadayıf didiklenerek küçük parçalara ayrılır. 2 çorba tereyağında açık kahverengini alana dek kavrulur. Diğer yandan süt, şeker ve pirinç unu kıvam alana kadar pişirilir. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı katılır. Mikserle 5 dakika çekilir. Kadayıfın yarısı bir kaba bastırarak konur. Üzerine muhallebi yayılır. Kalan kadayıf da muhallebinin üzerine yerleştirilir. Buzlukta 2 saat dondurulduktan sonra servise sunulabilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP