Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şeftali Pelteli Muhallebi

ŞEFTALİ PELTELİ MUHALLEBİ



5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Pelte için:

1 adet şeftali

2 su bardağı şeftali suyu

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çay bardağı şeker



Önce muhallebi malzemesi bir tencereye konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere üzerinde boşluk bırakarak dökülür. Diğer yanda şeftali soyulur, küçük küp şeklinde doğranır bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker, nişasta ve şeftali suyu eklenir. Sürekli karıştırarak şeffaf görünüm alana kadar pişirilir. Muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra ikram edilebilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP