Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KATI MUHALLEBİ

KATI MUHALLEBİ



Malzeme :

1 lt. süt,

150 gr. şeker,

100 gr. pirinç,

1 kaşık nişasta,

1 yumurta sarısı,

1 kahve fincanı gülsuyu,

biraz vanilya.



Yapılışı:

1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.

2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).

3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).

4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.

5- Telle karıştırarak koyulaştırınız.

6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta sarısı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.

7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.

8- Ateşten alıp hafif yağlanmış bir tepsiye 1,5-2 parmak kalınlığında dökünüz.

9- İyice soğutup birer kişilik karelere veya baklavalara kesip tabağa alınız.

10- Sofraya alacağınız zaman üzerine gül suyu döküp pudra şekeri serpiniz.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Katı Muhallebi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP