KATI MUHALLEBİ
KATI MUHALLEBİ
Malzeme :
1 lt. süt,
150 gr. şeker,
100 gr. pirinç,
1 kaşık nişasta,
1 yumurta sarısı,
1 kahve fincanı gülsuyu,
biraz vanilya.
Yapılışı:
1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.
2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).
3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).
4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.
5- Telle karıştırarak koyulaştırınız.
6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta sarısı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.
7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.
8- Ateşten alıp hafif yağlanmış bir tepsiye 1,5-2 parmak kalınlığında dökünüz.
9- İyice soğutup birer kişilik karelere veya baklavalara kesip tabağa alınız.
10- Sofraya alacağınız zaman üzerine gül suyu döküp pudra şekeri serpiniz.
-----------------------------------------------------------------------------
ML® Katı Muhallebi için tıklayın
-----------------------------------------------------------------------------
0 yorum:
Yorum Gönder