Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Keşkül (Subyeden)

KEŞKÜL (SUBYEDEN)



Malzemesi

2 lt. süt

1 çay bardağı pirinç

1,5 çay fincanı badem

1 çay fincanı yeşil fıstık

2 çay fincanı toz şeker

1/2 adet taze hindistancevizi



Pirinci ayıklayın ve güzelce yıkayın. Daha sonra fıstık ve bademi kaynar suda 1 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. 1-2 çorba kaşığı fıstık ayırın.

Pirinç, badem ve fıstık içlerini hindistanceviziyle ıslatarak subye yapın. Elde ettiğiniz subyeyi süte katarak ağır ateşte 15-20 dakika pişirin ve ateşten alırken şekerini koyun.

Kaselere boşaltıp soğuttuktan sonra üzerini ince kıyılmış iç fıstıkla süsleyerek servis yapın.



Not: Subye hazırlamak için, pirinci akşamdan ıslatın. Daha sonra da havanda döverek ya da makinede çekerek un haline getirin ve sulandırarak bir tülbentten geçirin. Subyeyle hazırlanan tatlılar daha özlü ve lezzetli olurlar.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP