Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Limonlu Mandalina Peltesi

LİMONLU MANDALİNA PELTESİ



2 kg. mandalina

100 gr. toz şeker

2 adet limon

4 yaprak jelatin



yAPILIŞI:

Jelatin yapraklarını yumuşamaması için soğuk suya batırınız. Bu ara, siz limonların kabuğunu kazıyınız. Mandalinaları ikiye bölüp suyunu sıkınız. Limonları da aynı şekilde sıkarak suyunu çıkarınız. Bir tencereye meyve sularını koyup içine limon kabuğu rendesini ekleyiniz. Toz şekerini koyup 5 dakika kadar kaynatınız. Jelatin yapraklarını süzerek soğuk sudan çıkarınız. Kaynayan meyve suyunun içine atınız. Tencereyi bir bezle tutup sallayarak jelatin yaprakları tamamen eriyinceye kadar kaynatmaya devam ediniz. Jelatin yaprakları tamamen eriyince bir pasta kalıbına süzerek ha-zırladığnıız suyu dökünüz. Buzdolabının en üst rafına koyarak 12 saat bekletip dondurunuz. Kullanmadan önce kalıbı sıcak suya sokup, ters yüz ederek bir servis tabağına pelteyi çıkarınız. Etrafını mandalina ve limon yaprakları ile süsleyerek ikram ediniz.



NOT: Pasta kalıbı yerine ufak tek kişilik komposto kaselerine dökerek buzdolabında dondurebilirsiniz. O zaman kasenin içine mandalina ve limon dilimlerini önceden koyunuz. Peltenin içinde görünümü hoş olur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP