Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KİRAZLI JÖLE

KİRAZLI JÖLE



10-15 kişilik

1 kg kiraz

3 su bardağı vişne suyu

2 su bardağı su

8-10 adet tane karanfil

2 adet çubuk tarçın

6 yaprak jelatin

200 gram tuzu çıkarılmış mihaliç peyniri

Yarım su bardağı frenk üzümü

1 su bardağı tozşeker



Vişne suyunu ve suyu bir tencereye alın. Çok kısık ateşte ısıtın. Tarçın ve karanfilleri içine atın. Başka bir kapta jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Kirazların çekirdeklerini çıkartıp yarısını tencereye alın. Tozşekeri de ekleyip karıştırın. Yumuşayan jelatinleri de suya ekleyip devamlı karıştırarak eritin. Bu arada suyun kaynamamasına dikkat edin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız jöleden 1 kepçe ve frenk üzümlerini koyun. Buzlukta 20 dakika bekletin. Kalıbı çıkarıp, küp doğranmış mihaliç peyniri ve kalan jölenin yarısını ekleyin. Buzlukta tekrar 20 dakika bekletin. Son olarak artan jöleyi ve kirazları kalıba alın. Buzdolabında bir gece bekletin. Kalıptan çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP