Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Vişneli Yoğurtlu Tatlı

VİŞNELİ YOĞURTLU TATLI



4 kişilik Gerekli malzeme:

4 su bardağı yoğurt

1 tutam safran

1 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı pudra şekeri

4 çorba kaşığı müsli

1 kase kiraz veya vişne

4 büyük acıbadem kurabiyesi



Yoğurdu derin bir kaba alın. Safran, tarçın, bal, pudra şekeri ve müsliyi ilave edip mikserle karıştırın.

Kirazları (veya vişneleri) yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. 15-20 tanesini süsleme için ayırıp kalanını dört kupa paylaştırın. Acıbademleri ufalayıp 2-3 kaşık kadarını ayırın. Kalanını kuplara paylaştırın. Yoğurtlu karışımı üzerine ekleyip ayırdığınız vişne ve ufalanmış kurabiyeleri süsleyin. Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletip soğuk olarak servis yapın.



ML® Yoğurt Tatlısı (görsel)






0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP