Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KOLAY ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

KOLAY ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ



MALZEMESİ

1 kg. süt

3-4 adet yarma şeftali

100 gr. pirinç unu

8 çorba kaşığı tozşeker

vanilya



YAPILIŞI

Tencereye pirinç unu, şekeri koyup karıştırınız. Soğuk sütü yavaş yavaş katınız. Tencereyi ateşe koyup karıştırarak muhallebiyi pişiriniz. Şeftalilerin kabuklarını soyup ikiye ayırınız. Muhallebi kâselerinin alt kısmına yarım şeftali koyup şeftalinin üstü tamamen kapanmcaya kadar muhallebi koyunuz. Diğer kâseleri de aynı şekilde düzenleyiniz. Üstlerini şeftali, fıstık ile süsleyip servis yapınız.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP