Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

YUMURTALI SÜTLAÇ

YUMURTALI SÜTLAÇ



MALZEMESİ

1 lt. kaynar süt

4 yumurta

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

1 çay fincanı tozşeker

3 kahve fincanı dövülmüş fındık içi

vanilya

limon kabuğu rendesi



YAPILIŞI

Pirinci ayıklayıp yıkayıp, bir tencereye koyunuz. Pirincin üzerini örtecek kadar tencereye su ilâve ediniz ve ağır ateş üzerinde pirinçler uzayıncaya kadar haşlayınız. Sonra tencereye süt, vanilya ve un koyarak karıştıra karıştıra pişiriniz. Kaynama kıvamına geldikten sonra 5 dakika kaynatınız. Kâselere boşaltıp, soğuması için kenara bırakınız. Soğuduktan sonra servis yapınız. Üzerlerine tarçın serpiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP