Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KURU ÜZÜMLÜ PUDİNG

KURU ÜZÜMLÜ PUDİNG



MALZEME:

1 bardak tereyağı

4 bardak un

2 bardak süt

2 bardak kuru üzüm

2 adet yumurta

2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu



HAZIRLANIŞI

Yağ ve yumurtalar iyice çalkalandıktan sonra ılık süt ilave edilir. Diğer tarafta hazırlanan unlar kabartma tozunun ve kuru üzüm karıştırıp hazırlanan yağ ve yumurtaya ilave edilir. Bu hazırlanan malzemeyi yağlanmış, soğutulmuş bir kaba dökerek orta hararetteki bir fırında 45 dakika pişirmelidir. Bu müddet ortalama rakamdır. Pudingin pişip pişmediğini kibrit çöpü veya kürdanla bakmak daha iyi usûldür. Fırından çıkarılan puding sıcakken üzerine toz şeker serpmeli ve soğuduktan sonra dilim dilim keserek ikram etmelidir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP