Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

3 RENKLİ KREMA

3 RENKLİ KREMA



MALZEME:

3 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 kilo süt

12 adet jelatin

1 çorba kaşığı kakao

50 gram lohusa şekeri

250 gram tozşeker



HAZIRLANIŞI:

Yumurta sarısı, toz şeker vanilya 10 dakika telle çarpılır, 1 kilo sıcak süt ilave edilip orla ateşte bir iki taşım kaynatılıp indirilir, içine soğuk suda ıslatılmış 12 jelatin ilave edilir ve bu krema 3'e ayrılır. Bir kısmına 1 kaşık kakao bir kısmına 50 gram lohusa şekeri ilâve edilir. Bir kısmı da beyaz bırakılır. Derin bir kap alınarak hazırlanan bu üç renk kremadan evvelâ lohusa şekeriyle kızartılmış olanı kabın dibine yerleştirilir. Üzerine beyaz bırakılan krema dökülür. En üstüne de kakao ile kahverengi yapılan üçüncü krema ilâve edilir. Kap olduğu gibi buzdolabına yerleştirilir, iyice donduktan sonra başka bir tabağa ters çevrilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP