Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Merengli Sütlaç

MERENGLİ SÜTLAÇ



Malzemeler:

1 litre süt

100 gram pirinç

150 gram esmer şeker

Mereng için:

2 yumurta akı

3 kahve fincanı esmer şeker

3 damla limon suyu

Yarım tutam tuz



Hazırlanışı:

Pirinçleri 1 gün önceden ıslatın, yarısını az suda haşlayın. Diğer yarısını blenderdan geçirin, sübye yapın veya hepsini birden haşlayıp yapabilirsiniz. Sütü kaynatın, haşlanmış pirinci süte ilave edin. Kaynamasından itibaren 15-20 dakika pişirin ve şekerini koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ardından limon suyu ve tuzu ekleyin. Sütlacı uygun kaselere paylaştırın ve soğumasını bekleyin. Esmer toz şekerle, yumurta aklarını mikserde çırpın. Bu arada 200 dereceye ayarladığınız fırını önceden ısıtmaya başlayın. Karışımı koyu krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 20 dakika) çırpın. Karışımı sütlacın üzerine yayın. Fırının derecesini 100'e düşürün, kapağı aralık kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika sütlaçları pişirin. Servise sunmadan önce üzerini çilekle süsleyin

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP