Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sakızlı ve Muhallebili Güllaç

SAKIZLI VE MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ



Gerekli malzeme:

Yarım paket güllaç

3 su bardağı süt

yarım su bardağı şeker

yarım su bardağı tanelenmiş nar

Sakızlı muhallebi için:

1-2 damla sakızı

3,5 su bardağı sut

yarım su bardağı su

1 su bardağı tozşeker

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı vanilya

Süsleme için:

1 çay bardağı orman meyveleri



Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.

Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP