Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Meyvalı Sütlaç

MEYVALI SÜTLAÇ



3 elma

1 su bardağı kırık pirinç

1 fincan nişasta

2 su bardağı şeker

3 portakal suyu

50 gr kayısı

50 gr kuş üzümü

10 bardak su

Tarçın

Ceviz



1- Elmalar soyulup rendelenir. Rendelenmiş elma, yıkanmış pirinç, suyla beraber bir müddet pişirilir. Doğranmış kayısı ve üzüm ilave edilir.

2- Pirinçler iyice piştikten sonra az bir suyla eritilmiş nişasta karıştırılır. Şeker ve sıkılmış portakal suyu ilave edilip koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir.

3- Ateşten alınıp kâselere dökülüp soğutulur. Üzerine toz tarçın, arzuya göre dövülmüş ceviz serpilerek servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP