Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Süt Tatlısı

SÜT TATLISI



5 yumurta

2 yufka

1.5 su bardağı şeker

1.5 kilo süt

1 su bardağı un

1 paket vanilya



1- Bir kapta, yumurtalar kırılıp, mikserde 10 dakika çırpılır. Şeker ve süt ilave edilip, çırpmaya devam edilir. Daha sonra vanilya ve un konulup, karıştırılır.

2- Yağlanmış tepsiye karışımın üçte biri dökülür. Bir yufka alınıp burularak yerleştirilir. Üzerine biraz da sütlü yumurtadan döküp, üzerine büzerek tekrar yufka yerleştirilir.

3- Artan sütlü şeker yufkanın üzerine dökülür. Kızgın fırına verilir.

4- Soğuduktan sonra dilim dilim kesilerek servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP