Meyveli Kup
MEYVELİ KUP
Malzemeler (4 kişilik):
3 şeftali
1 kase vişne
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı (1 kg.) süt
1,5 kahve fincanı pirinç unu
Yarım kahve fincanı nişasta
1 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapılışı:
Şeftalilerin ikisini soyup küçük küpler halinde doğrayın. 2 çorba kaşığı toz şekerle birlikte teflon tavaya alıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 şeftaliyi yıkayıp ince ince dilimleyin. Vişnelerin sap ve çekirdeklerini temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Teflon tavaya alıp 4 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. kısık ateşte vişneler yumuşayıp karemela oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Süt ve kalan toz şekeri tencerede kaynatın. Nişasta, pirinç unu ve suyu ayrı bir kasede karıştırıp süte yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Vanilya ekleyip ateşten alın. Servis kaselerine 2-3 cm kalınlığında muhallebi dökün. Sırasıyla şeftali sosu, muhallebi ve vişne sosunu da aynı kalınlıkta ekleyin. Son sırayı muhallebi ile tamamlayın. Herbir kupu şeftali dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder