Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Muzlu İrmik Tatlısı

MUZLU İRMİK TATLISI



1 litre süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

2 adet muz



Soğuk süt, şeker ve irmik tencereye konur, karıştırılır. Sonra orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten alınır, 10 dakika karıştırarak ılıtılır. Üzerine fındık büyüklüğünde doğranmış muz ilave edilir. Islatılmış kaba dökülür, düzeltilir. Buzdolabında 2-3 sat bekletilir. Daha sonra kare keserek servise sunulur.



ML® Muzlu İrmik Tatlısı (görsel)






0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP