Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MUZLU MUHALLEBİ

MUZLU MUHALLEBİ



Malzemeler

5 bardak süt

1/2 bardak şeker

1 adet yumurta sarısı

1 fincan nişasta

Yarım poşet kremşanti

1 çaybardağı süt

2 adet muz



HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye alın nişastayı ve yumurta sarısını ilave edip şekeri dökün ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi hazırlayın, soğuyan muhallebiye 1 'er kaşık pay edin dilimlenmiş muz ile süsleyip buzdolabında 2 saat soğutarak servise sunun.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------



0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP