Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

FISTIKLI KEŞKÜL

FISTIKLI KEŞKÜL



MALZEMELER

100 Gram kabuklu fıstığın içi

1 kg süt

1.5 çay bardağı kırık pirinç

1 su bardağı şeker

Hindistancevizi



YAPILIŞI

Fıstık tavada kısık ateşte kavrulup blenderde toz halıne getirilir. Ayıklanmış piriç 2 su bardağı su ile bir tencerede kısık ateşte pişirilir. Piriçler yumuşayınca 1 kilo süt ve şeker ilave edilip, bir müddet daha pişirilir. Daha sonra toz haline gelmiş fıstığı ilave edip, bir miktar daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Mikserle çırpılıp krema haline getirilir. Kaselere dökülüp üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Buzdolabında soğutulup, soğuk olarak servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP