Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PEKMEZLİ BULAMAÇ

PEKMEZLİ BULAMAÇ



MALZEMESİ:

3 çorba kaşığı un

1 su bardağı pekmez

3 çorba kaşığı toz şeker

4 su bardağı su

tuz.



Unu, şekeri, pekmezi, orta ateşte bütünleşinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine, suyu ekleyip, bir tutam tuz atın ve devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ocağın altını kısıp, kaynatmaya devam ederek koyulaştırın. Pişen tatlıyı kaselere paylaştırıp üzerini ceviz veya hindistanceviziyle süsleyin.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP