Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Pirinç Tatlısı

PİRİNÇ TATLISI



1 su bardağı pirinç,

3.5 su bardağı süt,

250 ml. krema,

1 tutam tuz,

1 paket vanilya,

yarım su bardağı tozşeker.

Sos için:

1 tatlı kaşağı nişasta,

1 su bardağı su,

250 gram çekirdeksiz vişne,

3 çorba kasığı tozşeker



1 su bardağı pirinci iyice yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Tencereye sütü, kremayı, tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı şekeri aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sosu için: Nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük boy bir tencereye aktarın. 3 çorba kaşığı şekeri ve 250 gr. çekirdeksiz vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP