Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PİŞMİŞ ŞEKERLİ YAĞLI KREM

PİŞMİŞ ŞEKERLİ YAĞLI KREM



500 gr. şeker

8 Yumurta sarısı veya bütün yumurta

600 gr. margarin veya tereyağı

1 Paket vanilya



1/3 bardak su ile yumurtaları iyice karıştırınız. Diğer taraftan şeker, vanilya yarım bardak su ile kaynatarak ağdalaştırınız.

Şeker ağdalaştıktan sonra yumurtaların üzerine dökünüz. Bu karışımı soğuyuncaya kadar çarpmaya devam ediniz.

Parça parça yağ ilâve ediniz. Ve karıştırmaya devam ediniz.

Bu biçimde hazırlanan krem, uzun süre saklanabilir.



Not: Bu krem, arzu edilen pastalar için kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP