Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Piştili Muhallebi

PİŞTİLİ MUHALLEBİ



1 lt süt (4 bardak)

2 adet yumurta

250 gr şeker

1 kahve kaşığı vanilya



Muhallebiyi hazırladıktan sonra servis tabağına yarısından çoğu konur. Tercihen porselen bir kapta yumurtaların akları çırpılır ve köpürtülür. Yumurtaların sarısı, vanilya ve karıştırılan yumurtaların akları muhallebinin kalan kısmına karıştırılır. Evvelce konmuş olan büyük kısmın üzerine yayılarak dökülür. Büyükçe bir tepsi alınarak içine su konur, tabak ortasına oturtulur ve fırında, az ısıda kızartılır sonra servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP