Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Pirinçli Muhallebi

PİRİNÇLİ MUHALLEBİ



8 bardak süt

300 gr kırık pirinç

1 kahve fincanı toz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

2 bardak su

Üzerine:

1,5 kahve fincanı pudra şekeri

1 kahve fincanı gülsuyu



Ayıklanmış pirinç yıkanır, süzülür ve iki bardak suyun içinde bir gece bekletilir. Ertesi gün subye makinesinden geçirilir. Öbür yandan, orta ısılı bir ateşe konulan tencereye süt, tuz ve şeker atılır, karıştırılarak kaynatılır. Süt kaynamaya başlayınca pirinç subyesi tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılırken ilâve edilir. Muhallebi iyice koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. Sonra alçak kenarlı bir tepsiye dökülerek, 6 - 9 saat inlenmeye bırakılır. İyice soğuduktan sonra dilimler halinde kesilir, servis tabağına alınır ve buzdolabında soğutulur. Yenilirken üstüne pudra şekeri ve gül suyu serpilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP