Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKALLI MANDALİNALI JÖLE

PORTAKALLI MANDALİNALI JÖLE



550 ml. (2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış kan portakalı suyu

550 ml. (2 su bardağından biraz fazla) taze sıkılmış portakal veya mandalina suyu

2 çorba kaşığı tozşeker

2 çorba kaşığı toz jelatin

2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane

Süsleme için; taze çilek ve portakal dilimleri



1 6 corbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun. İçine 1 corbakaşığı tozşeker ve 1 corbakaşığı jelatin ekleyin. Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için tekrarlayın. İki kabı da 10 dakika bir kenarda bekletin. Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya dikkat edin. Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ekleyin. İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat bekletin.

2 Jelatinli portakal veya mandalina suyunu aynı şekilde ısıtın. Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle birlikte ilave edin. Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine boca edin ve 2 saat daha buzdolabında bekletin.

3 Daha sonra jöleyi benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtarak) pişirin. Dilim dilim keserek çiJek ve portakal dilimleriyle servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP