Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKALLI MUHALLEBİ

PORTAKALLI MUHALLEBİ



Malzemeler

1 ½ su bardağı süt

½ su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 ½ su bardağı portakal suyu

Portakal dilimi



Yapılışı

Sütü, şekerle birlikte bir tencereye alın ve kısık ateşte ocağın üzerine koyun. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı pirinç unu ve mısır nişastasıyla çırpın ve bu karışımın ince ince akıtarak ocaktaki süte katın. Ardından taze sıkılmış portakal suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve kaselere aktarın. Soğutun, portakal dilimiyle süsleyip servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Meyveli Muhallebi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP