Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sütlü Ayşe

SÜTLÜ AYŞE



10 kişilik Gerekli malzeme:

1 litre süt,

1 kase kiraz,

1 su bardağı tozşeker,

2.5 su bardağı un

Yarım çay kaşığı vanilya

125 gr margarin,

4 yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ



Margarini eritip soğutun. Sıvıyağ ve 1.5 su bardağı unu ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kirazları dizin.

Süt, tozşeker, kalan un ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyan muhallebiye yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Muhallebiyi tepsideki hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP