Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

SADE SÜTLAÇ

SADE SÜTLAÇ



Malzeme:

1.250 gr. süt

350 gr. pirinç

Biraz dövülmüş damla sakızı

Şurubu:

750 gr. toz şeker

1,5 su bardağı su

Birkaç damla limon



Yapılışı:

Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın ve sütle (lapa gibi) karıştırarak pişirin. Damla sakızını katın, karıştırıp, ateşten alın. Kâselere yarısı dolacak şekilde boşaltın. Aynca bir kapta şurubu kaynatın. Koyuca bir şurup olsun. Servisden önce bu şuruptan kâselere boşaltıp, o şekilde servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP