Safranlı muhallebi
SAFRANLI MUHALLEBİ
1 litre süt,
4 çorba kaşığı pirinç nişastası,
1 çorba kaşığı margarin,
1 paket vanilya,
6 çorba kaşığı tozşeker,
2 tutam safran,
10 adet çilek,
2 adet kivi.
Üzerine:
Çilek ve kivi,
rulo gofret
1 su bardağı sütü bir kenara ayırın. Kalanı tencereye aktarın. 1 su bardağı süt ile 4 çorba kaşığı pirinç nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tencerede bulunan ılık süte azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Kısık ateşte pişirdiğiniz muhallebiye 1 çorba kaşığı margarini ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Margarin eridikten sonra 6 çorba kaşğı tozşekeri ilave edin. Birkaç kaç kez karıştırdıktan sonra 2 tutam safranı ekleyin. İyice karıştırın. Koyulaşan muhalebiyi ateşin üzerinden alın. Küçük küpler halinde kestiğiniz kivi ve çilekleri saf-ranlı muhallebiye ekleyin ve karıştırın. Kase veya kuplara doludurun. iyice soğuduktan sonra çilek ve kiviyle süsleyin. Yanında rulo gofretle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder