Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Safranlı muhallebi

SAFRANLI MUHALLEBİ



1 litre süt,

4 çorba kaşığı pirinç nişastası,

1 çorba kaşığı margarin,

1 paket vanilya,

6 çorba kaşığı tozşeker,

2 tutam safran,

10 adet çilek,

2 adet kivi.

Üzerine:

Çilek ve kivi,

rulo gofret



1 su bardağı sütü bir kenara ayırın. Kalanı tencereye aktarın. 1 su bardağı süt ile 4 çorba kaşığı pirinç nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tencerede bulunan ılık süte azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Kısık ateşte pişirdiğiniz muhallebiye 1 çorba kaşığı margarini ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Margarin eridikten sonra 6 çorba kaşğı tozşekeri ilave edin. Birkaç kaç kez karıştırdıktan sonra 2 tutam safranı ekleyin. İyice karıştırın. Koyulaşan muhalebiyi ateşin üzerinden alın. Küçük küpler halinde kestiğiniz kivi ve çilekleri saf-ranlı muhallebiye ekleyin ve karıştırın. Kase veya kuplara doludurun. iyice soğuduktan sonra çilek ve kiviyle süsleyin. Yanında rulo gofretle servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP