Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Vişne soslu pirinç

VİŞNE SOSLU PİRİNÇ



1 su bardağı pirinç,

3 su bardağı süt,

250 ml. krema,

1 tutam tuz,

1 paket vanilya,

yarım su bardağı şeker.

Sos için:

1 tatlı kaşığı nişasta,

1 su bardağı su,

250 gr. çekirdeksiz vişne,

3 çorba kaşığı tozşeker



1 su bardağı pirinci iyice yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. 1 tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük boy bir tencereye aktarın. 3 çorba kaşığı şekeri ve 250 gr. çekirdeksiz vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Kaselerdeki tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Buzdolabında soğuduktan sonra sevis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP