Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sakızlı fırın sütlaç

SAKIZLI FIRIN SÜTLAÇ



10 kişilik Gerekli malzeme:

4 su bardağı süt,

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 kase haşlanmış pirinç

1 kase su,

1 parça damla sakızı

1 adet yumurta sarısı



Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun. Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın.

Süt, toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte beraber kaynatın.

Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış birince ilave edip karıştırın.

Nişasta ve 1 yumurta sarısını az miktarda su ile sulandırıp eritin.

Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemenin içine, tel süzgeçten geçirerek karıştırın ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Cam kaselere veya güveçlere paylaştırın. Su doldurulmuş derin bir tepsiye kaseleri koyup fırına verin. Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın. Soğuk olarak servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sakızlı Fırın Sütlaç için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP