Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şeftalili Muhallebi

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ



Yarım kilo şeftali

2 çorba kaşığı mısır nişastası

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı margarin

1 paket krem şanti

1 çorba kaşığı hindistancevizi

1 paket vanilya



Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimleyin, dikdörtgen cam servis kabına dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin. 2 su bardağı sütün içine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 bardak toz şeker, 1 tatlı kaşığı margarin ve vanilya ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alın biraz soğuyunca 1 paket krem şantiyi içine katıp mikserle çırpın. Bu kremayı dizilmiş şeftalilerin üzerine döküp, buzdolabında 3 saat bekletin, süsleyerek servis yapın.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Gizemli Şeftali için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP