Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sakızlı krokanlı muhallebi

SAKIZLI KROKANLI MUHALLEBİ



6 çorba kaşığı margarin

1 çay bardağı pirinç unu

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet damla sakızı

krokan için:

1 su bardağı ceviz

1 su bardağı toz şeker



Margarinle pirinç ununu tencerede hafifçe kavuralım. Ateşten alıp 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı tozşekeri ilave edip karıştıralım. Dövülmüş damla sakızı da muhallebiye ekleyelim. Tekrar ocağa alalım. Koyu bir kıvam elde edelim. Muhallebiyi ocaktan alalım. 10 dakika mikserle karıştıralım. Servis kaselerine alıp buzdolabında soğutalım. Krokan için yapışmaz yüzeyli tavada tozşekeri ve cevizi sallayarak kavuralım. Yağh kağıda dökelim. Krokan donunca küçük parçalar halinde kırıp, muhallebinin üzerine koyalım ve servis yapalım.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Sakızlı Rulo Muhallebisi için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP