Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şeftali Güzellemesi

ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ



Yarım kg. şeftali,

2 su bardağı süt,

2 çorba kaşığ mısır nişasta,

1 çorba kaşığı tozşeker,

1 tatlı kaşığı tereyağı,

1 poşet krem şanti,



Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim ya da küp şeklinde doğrayın. Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin. Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye katın, içine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp ditin. 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı hindistancevizi, 1 paket vanilya 1 poşet krem şantiyi içine katıp mikserle iyice çırpın. Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat bekletin. Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP