Şeftali Güzellemesi
ŞEFTALİ GÜZELLEMESİ
Yarım kg. şeftali,
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığ mısır nişasta,
1 çorba kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 poşet krem şanti,
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilim ya da küp şeklinde doğrayın. Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi serpin. Diğer tarafta 2 su bardağı sütü bir tencereye katın, içine 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp ditin. 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı hindistancevizi, 1 paket vanilya 1 poşet krem şantiyi içine katıp mikserle iyice çırpın. Bu kremayı şeftalilerin üzerine dökün. Buzdolabında 3 saat bekletin. Şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder