Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şeftalili irmik tatlısı

ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI



9 çorba kaşığı irmik,

4.5 su bardağı süt,

12 çorba kaşığı tozşeker,

1 adet rendelenmiş limon kabuğu,

3 adet şeftali



Bir tencereye 9 çorba kaşığı irmik, süt. tozşeker, ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup devamlı karıştırarak, önce yüksek sonra kısık ateşte boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp 20-25 cm çapındaki yuvarlak kaba, irmikli malzemenin yarısını boşaltın. Üzerine, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş şeftalileri dizin. Kalan irmik malzemesini şeftalilerin üzerine boşaltıp düzeltin. Buzlukta soğuttuktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP