Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şerbetli Keşkül

ŞERBETLİ KEŞKÜL



1 litre süt

1 su bardağı pirinç unu

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı toz halinde çekilmiş badem

Şerbet için:

1 su bardağı su

Yarım su bardağı şeker

1-2 damla limon suyu



Şerbet malzemesi bir kaba konur ve koyulaşana kadar kaynatılır. Başka bir tencerede süt, şeker, pirinç unu, badem bir tencereye konur. Sürekli karıştırark muhallebi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Sonra kaselere paylaştırılır. Biraz soğuyunca üzerlerine şerbet taksim edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP