Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Yaz Muhallebisi

YAZ MUHALLEBİSİ



1 adet şeftali

6 adet kayısı

6 adet erik

3 su bardağı süt

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı pirinç unu



Meyvelerin çekirdekleri çıkarılır, doğranır. Bir tencereye aktarılır, üzerine 1 su bardağı şeker konur, kısık ateşte şeklini yarım kaybedene kadar pişirilir, ateşten alınır. Başka bir tencreye süt, kalan şeker ve pirinç unu konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşi kapatmadan hemen önce hazırlanan meyveler eklenir, karıştırılır. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servis edilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP