Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Şuruplu Sütlaç

ŞURUPLU SÜTLAÇ



2 çay bardağı pirinç

2 tane damla sakızı

8 bardak süt

1 tutam tuz

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu



Pirinç haşlanır, süte eklenir, dövülmüş damla sakızı, tuz katılır. Piriç şeklini kaybedene kadar pişirilir. Büyük servis tabağına aktarılır, toz şeker ve su kaynatılır, kıvam almaya başlayınca limon suyu katılır, ateşten alınır, sütlaç soğuk, şurup sıcakken sütlacın üzerine gezdirilir.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP