Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ÜÇ KAT TAT

ÜÇ KAT TAT



Mazlemeler;

1. kat

- 750 ml sut

- 1,5 yemek kasigi un

- 1,5 yemek kasigi nisasta

- 3/4 su bardagi seker

2. kat

- 2 su bardagi taze portakal suyu (sevdiginiz herhangi bir meyve suyu, yogun ya da taze olsa daha iyi)

- 3/4 su bardagi seker

- 2 yemek kasigi nisasta

3. kat

- 1,5 kap krema



Yapilisi;



- Birinci listedeki malzemeleri seker haric mikser ile cirpin ve orta ateste surekli karistirarak pisirin. Koyulasmasina yakin sekeri ilave edin. Muhallebi kivaminda pisirin.

Tekrar derin bir kaba aktarip mikserle cirpin, en az 3-5 dk. Daha onceden islattiginiz borcama dokun. Ilininca buzdolabinda sogutun.

- Alt malzeme ilininca ikinci kati yapmaya baslayin. Bunun icin bir tencerede meyve suyuna nisastayi ve sekeri karistirip muhallebi kivaminda pisirin.

Sogumus muhallebinin ustune dokup esit sekilde dagitin. Ilitin ve dolapta sogutun.

- Kremayi cirparak kar haline getirin ve en uste yayin.

Iyice sogutup servis yapin...

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP