Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ÜZÜM KREMASI

ÜZÜM KREMASI



4 kişilik

1 su bardağı süt

1 adet limonun kabuğu

4 adet yumurta sarısı

200 gram (1 su bardağı) tozşeker

4 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı margarin

150 gram (1 su bardağı) siyah üzüm tanesi

4 su bardağı su

150 gram kıyılmış badem



Üzüm tanelerini iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerenin içine şekerin 4'te üçünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan indirin. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Kıyılmış bademleri de karıştırın ve bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sütü, limon kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla tozşekerin 4'te birini çırpın. Bir yandan malzemeyi karıştırırken üzerine unu ve limon kabuklarıyla kaynamış sütü ekleyin. Tüm malzemeyi tekrar ocağa oturtun. Sürekli karıştırırken 1 dakika kaynamasını sağlayın. Kremayı ocaktan alın. Üzerine 1 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın ve büyük bir cam kaseye kremayı dökün. Şerbeti ve bademli üzümleri kremaya karıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP