Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

VİŞNELİ İRMİK TATLISI



1 kg. süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı vanilya

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı tarçın

250 gr. vişne



YAPILIŞI

Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyun karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistan cevizinin yarısını, vanilyayı koyun karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe vişneyi ilave edin. Karıştırıp cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.



ML® Vişneli İrmik Tatlısı (görsel)






0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP