Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Yazgülü Tatlısı

YAZGÜLÜ TATLISI



Malzemeler

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

15 adet kedidili bisküvisi

1 çay fincanı vişne veya çilek reçeli karışımı

1 adet küçük boy vişne suyu

5 bardak süt

1 adet kremşanti

Az miktar çekilmiş fındık içi

Az miktar çekilmiş yeşil fıstık



Hazırlanışı

İrmik, şeker ve süt derin bir tencerede ağır ateşte sürekli karıştırılarak kaynatılıp ocaktan alınarak hafif ılıması için bir kenara bırakılır. Kedidili bisküviler düz bir kare tepsiye dizilir ve üzerlerine vişne suyu dökülerek ıslatılır. Hafiften ılımış sütlü irmik, bisküvilerin üzerine kaşık yardımıyla yayılarak kapatılır. Az miktar sütle karıştırılarak mikser veya çırpıcı ile iyice çırpılan kremşanti tepsideki irmiğin üzerine yayılarak sıvanır. Buzdolabında 45-50 dakika bekletilerek üzerine vişne-çilek karışımı reçel dökülür. Çekilmiş yeşil fıstık ve fındık içi ile süslenerek porsiyon dilimler şeklinde kesilir ve soğuk servis yapılır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP