Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

KREM KARAMEL

KREM KARAMEL



MALZEMELER:

Yarım litre süt

6 yumurta

1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)

Yarım paket vanilya



YAPILIŞI:

1- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.

2- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

3- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.

4- Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (Tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.)

5- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.



Not:

1) Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz.

2) Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.



-----------------------------------------------------------------------------

ML® Krem Karamel için tıklayın

-----------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP