Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Armutlu İrmik Tatlısı

ARMUTLU İRMİK TATLISI



1 litre süt

1,5 çay bardağı şeker

1 su bardağı irmik

2 adet armut

1 çorba kaşığı tereyağı



Önce tereyağı ve irmik birkaç dakika kavrulur. Üzerine soğuk süt şeker eklenir. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten alamadan kısa süre önce rendelenmiş armut katılır. Tekrar kaynama noktasına gelene kadar pişirlir. Islatılmış fırın kabına dökülür. Bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi günü kare kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP