Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA KREMİ

ÇİKOLATALI PASTA KREMİ



MALZEMESİ

2 yumurta

1 çay bardağı süt

100 gr.sütsüz acı çikolata

çikolata (100 gr.)

1 küçük margarin

4 kaşık pudra şekeri

biraz vanilya



YAPILIŞI

Porselen bir kâseye yumurtaları kırmız. Yumurtanın içine margarini koyup, telle iyice hal oluncaya kadar karıştırarak birbirine yediriniz. Karışıma pudra şekerini elekten geçirerek ilâve edip tekrar birbirine yediriniz. Sütü bir kaba koyup biraz ısıtınız. Isıtılmış süte çikolataları kırarak atıp eritiniz. Süt ve çikolata karışımı iyice ılık olunca yumurta karışımına ilâve ediniz. Üzerine vanilyayı koyup hepsini iyice karıştırıp istediğiniz pastalarda kullanınız.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP