Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

Sakızlı İrmik Tatlısı

SAKIZLI İRMİK TATLISI



1 litre süt

1 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı irmik

3 parça damla sakızı



Tereyağı ve irmik 5-6 dakika kavrulur. Üzerine soğuk süt eklenir, iyice karıştırılır. Sonra şeker katılır ve orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce dövülmüş sakız eklenir. Tatlı hafif ıslatılmış kaba dökülür. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir. Ertesi günü kare keserek servise sunulur.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP