Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI VE KAHVELİ TATLI

ÇİKOLATALI VE KAHVELİ TATLI



4 kişilik

10 gram yaprak jelatin

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı kahve

45 gram bitter çikolata

Yarım çay bardağı krema



Jelatini biraz soğuk suda yumuşatın. Kısık ateşte şeker ve 2 su bardağı suyu kaynaün. Ateşi kısın ve tencereyi 1 dakika daha ocakta tutun. Kahveyi, henüz ocaktan indirdiğiniz, kendi kendine kaynamaya devam eden şeker şurubuna ekleyin.

Jelatini de bu şuruba ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Son olarak benmari usulü erimiş çikolatayı da ekledikten sonra karışımı 4 ayrı kalıba dökün. Buzdolabında en az 4 saat bekletin. Daha sonra tabaklara ters çevirin. Krema ile süsleyip, servis yapın.



Not: Tatlıyı yaparken, jelatin yerine jöle de kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP