Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ

DAĞLANMIŞ MUHALLEBİ



Malzeme :

1 lt. süt,

150 gr. şeker,

100 gr. pirinç,

1 kaşık nişasta,

1 yumurta sarısı,

1 kahve fincanı gülsuyu,

biraz vanilya.

2 yumurta.



Yapılışı:

1- Pirinci yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suyu pirinçlerin üzerini geçecek kadar koyup 1 saat bekletiniz.

2- Sonra suyunu süzüp iyice kuru bezle kurulayıp havanda döverek toz haline getiriniz, (veya kahve makinasmda çekerek).

3- Geçmiyen pirinç tanelerini tekrar döğüp hepsini süte geçiriniz (bu şekilde geçirmeğe subye denir).

4- Şekeri de ilave edip ateşe koyunuz.

5- Telle karıştırarak koyulaştırınız.

6- Ayrı bir kapta 1 kaşık nişastayı, yumurta şansı ile karıştırıp 1/2 bardak su koyarak iyice eziniz.

7- Kaynamakta olan muhallebiye döküp 1-2 defa daha kaynatınız.

8- 2 yumurta akını kar haline getirip bir kaşık muhallabiyle karıştırıp tenceredeki muhallebiye boşlatınız.

9- Tekrar bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız.

10- Kaselere doldurunuz.

11- Geniş yüzeyli bir demiri kızdırarak muhallebinin üzerine koyu renkte dağlayınız.



NOT: Eğer muhallebinin üzerine biraz pudra şekeri serperseniz daha güzel şekilde dağlanır.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP