Günün Tarifi

29 Nisan 2010 Perşembe

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ



6 yaprak güllaç

18 adet kabuklu ceviz

3 su bardağı süt

Yeteri kadar gülsuyu.

30 adet kesmeşeker



Bir buçuk bardak sütle 30 adet kesmeşeker küçük bir tepside kaynatılır. Ufak bir tepsiye 1,5 su bardağı süt konur, bir yaprak güllacın yarısı sütle ıslanır. îçine kıyılmış, doğulmuş ceviz konur. Bohça gibi sarılır, kaynamış şekerli sütün içine bırakılır. Böylelikle güllaç tamamlanır. Üzerine gülsuyu dökülür.

0 yorum:

Sütlü Tatlı Tarifleri | Pratif Sütlü Tatlılar   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP